Horoszkóp esettanulmányok és interjúk

Tűz Majom év Tűz Majom hónap

Tűz Majom év Tűz Majom hónap

Kerüljük el a forrófejűséget

monkey-1176162_1920

 

Hogyan kerüljük el a hirtelen és meggondolatlan döntéseket és cselekedeteket?

Egész Európát sokkolta a döntés, amikor a nemesi származású David Cameron bejelentette a Brexitet. A volt miniszterelnök szerint a brit nép meghozta a történelem legdemokratikusabb szavazatát. Miután ez a döntés megszületett, több ezer ember tüntetett Londonban, miszerint meggondolták magukat és szerették volna visszafordítani a korábbi döntést. Ez a forrófejűség a Tűz Majom évében nem véletlen! Nézzük meg az okát.

A hagyományos kínai kalendárium szerint augusztus 7. és szeptember 7. között a Majom hónapja van, és ebben az évben a Yang Tűz hónapra esik.

Mit jelent a Majom energia?

A Majom energiáját a gyorsaság, az állandó mozgékonyság, hiperaktivitás jellemzi. A saját eleme a kínai elemek szerint a Fém elem.

Ebben a Tűz Majom évben a Tűz Majom energia dupla erővel hat augusztusban, mivel a kínai holdnaptár szerint Tűz Majom hónap van. A Tűz szimbolizálja a spiritualitást, amely pozitív, azonban a gyorsan mozgó energiát is. Az emberi viselkedésben ez jelenthet meggondolatlan és túl gyors döntéseket, vagy indulatokat.

Ezeket a jellemzőket a történelemben is láthatjuk egy-egy Tűz Majom évben.
60 éve, 1956-ban is Tűz Majom év volt, amikor kitört az orosz elnyomás elleni forradalom októberben Budapesten.

A Tűz a napot szimbolizálja és dupla erővel jelenik meg ebben a hónapban és az évben is. Ez a konstelláció óvatosságra int.

A Nyugati asztrológiában 2016 a Mars éve, mely bolygó a hadistent szimbolizálta a római mitológiában. Vigyázat a hadakozással!

 

Heves és hirtelen változások az emberi kapcsolatokban

A heves érzelmek, hirtelen változások az emberi kapcsolatokban is gyakoriak. Sőt kapcsolatok szünhetnek meg, hirtelen válások is megtörténhetnek. Például Ozzy Osbourne (angol énekes) és Sharon Osbourne (angol televíziós műsorvezető) májusban jelentették be, hogy 33 év után elválnak.

ozzy-osbourne-81868_1280 

Az első Brexit

Szélsőséges szakításra került sor a nemzetközi kapcsolatokban és politikában is, mint a már említett Brexit. A történelemben találunk más példákat a Tűz Majom évben történt hirtelen szakításra. 1536 volt az az év, mely szintén Tűz Majom év volt, amikor VIII. Henrik szakított a római pápával, a keresztény világ fejével és megalapította az Anglikán egyházat. Ez volt az első Brexit.

hans-holbeing-91067_1920

Tüzes szamurájkard a csatában

A Fém a becsületesség, nemesség és egyenesség szimbóluma. Mindez a Tűzhöz kapcsolódva hasonlít egy szamurájkardra, amit a tűzbe mártanak. Elvághat dolgokat, amik nem szolgálnak magasabb eszméket, illetve a vitában igen kemény elhatárolódást hozhat. Aktuális példa az amerikai elnökválasztás, ahol magas feszültségű, egymást elvágó vita és harc van Hillary Clinton és Donald Trump között.

donald-trump-john-1272775_1920

Saját egyéni világunkban a harc úgy jelenhet meg, hogy nehezen tudunk dönteni. Tudatosságra inspirál, ezáltal előremozdítva a spirituális fejlődést egy befelé fordulással. Tanácsolom, hogy találjuk meg a harmóniát a káoszban jógával és meditációval. Ezek is segíthetnek a megnyugvásban és rendet teremthetünk kapcsolatainkban és otthonunkban.

buddha-1508888_1920

Különösen érintettek azok, akik horoszkópjában megtalálható a Tigris és a Majom eleme, illetve Fém vagy Tűz jelű években születtek.
Minden Tigris évben született legyen rendkívül óvatos a döntéseiben!

Ha ez az Ön számára túlságosan „kínai”, úgy szívesen állok rendelkezésre szakmai tanácsadással.  

Neuhauser Krisztina
Feng Shui Mester