Dr. Phil. Neuhauser Krisztina Feng Shui Mester, a Chue Foundation Feng Shui akkreditált szakértője és energia
specialistája ajánlja figyelmébe széleskörű szolgáltatásait, tanácsadásait és szemináriumait Magyarországon
és az Egyesült Királyságban egyaránt.


Kövesd a nyári Chi-t

Ahogy a nap körözve teszi meg leghosszabb táncát,
Megtisztít minket.
Ahogy a természet megmutatja nagylelkűségét és termékenységét, 
Megáld minket.
Hagyjunk mindent szerető szándékkal élni
És teljesítsék legigazabb sorsukat.

Milyen a nyári Chi?

A nyár aktív időszak!

A napok egyre hosszabbak és a levegő egyre melegebb a megnövekedett napfény miatt.

Májusban, júniusban és júliusban a levegő melegebb és a Chi minősége Yang. 
Ez a fajta energia azt mondja, hogy legyünk óvatosak, különösen a déli országokban, mint például a mediterrán országokban, Észak-Afrikában, illetve az arab országokban, mert a nap ereje túl sok, és a hőség perzselő lehet. 

 

Ételek és italok a nyári hőségben

Így különösen azok az emberek, akik a fenti meleg országokban élnek, szükséges:

  • Több vizet inni (2 liter naponta). 
  • Több hidratáló élelmiszerr és friss zöldségeket fogyasztani. Például: dinnyék, ananász, uborka és saláták.  

A szervek, amelyek érintve vannak a nyári hőség által: a bőr, a vékonybél és a tüdő. A bőrápolásnak nagy jelentősége van a nap melege ellen.
Kerüljük az alkoholt, mert túl sok Tűz energiát jelent a testnek és felhevítheti a testet, ami már meleg lehet a forró levegő miatt.
Sós ételek fogyasztása is ajánlott, vagy fizikai aktivitás esetén igyunk sós vizet a hőségben. Jó minőségű sókat kell használni, mint a Himalája só, tengeri só és Holt-tengeri só. 

Mit jelent a nyári napforduló?

A Chi magasságát június 21-én és június 22-én a kínai naptárban úgy nevezik, hogy Ha Gee. Ez az idősz a csúcsa a nap helyzetének az Északi félteke felett. Ez a megnövekedett nyomás és az extrém aktivitás időszaka. Eddig a pontig a Yang energia növekszik, hogy elérje a csúcsot. Ezt a fordulópontot követően a Yin energia nőni kezd. Bár lehet, hogy nem érezzük, de csillagászati szempontból, ez az az idő, amikor a nap elérte a csúcspontját, ahogy áthaladt az égen. 
A nyári napforduló a csillagászati nyár végét jelenti. 

Életmód

Dolgozzunk keményen, hogy kövessük a nyári Chi-t, mivel nincs értelme harcolni ellene. De akkor is pihenjünk és menjünk nyaralni, ha tudunk.
Aktívnak érezhetjük magunkat egyébként, mert a nappali/napfényes órák száma hosszabb. Kövessük a Yin Chi-t július és augusztus vége felé, mert a Yin energia egyre erősebb lesz. Itt az ideje, hogy nyugodtabbak legyünk és többet szórakozzunk. Például augusztusban több a zivatar, és a hőmérséklet gyakran egyre hidegebb a hónap vége felé amúgy is. 
Tehát a Feng Shui arról szól, hogy követjük az évszakok természetes ciklusát. 
Hozzuk egyensúlyba a Yin és Yang energiákat a testben, az elmében és a lélekben. 

Krisztina Mester speciális tanácsai a mindennapi tevékenységről

  1. Töltsünk mindennap időt kint a természetben.
  2. Szánjunk időt, minimum 5-10 percet meditációra. Ez idő alatt pihenjünk és csendesítsük le az elménket. 

Élvezzük a nyarat!

A bivaly éve

Kitartó mozgás

A Bivaly jegyének e legkorábban lejegyzett szimbóluma (balra) egy erős állat benyomását kelti a két szarvval, a farokkal és az egyetlen hátsó lábbal, ami az erőteljes előrefelé haladást biztosítja. A feng shui írásjel (jobbra) ugyanezt a keménységet, szilárdságot ragadja meg, egy a földön mozgó erő érzetét keltve.

A bivaly évében születettek a világ legkeményebb munkásai közé tartoznak, akár az Ázsia-szerte a szántóföldeken és rizsföldeken dolgozó ökrök, akik kora reggeltől sötétedésig húzzák a parasztok ekéjét. Az állóképesség és a kitartás az erősségük. Nem panaszkodnak, ugyanakkor jelentős mértékben terhelhetőek. Nem meglepő hát, hogy mások segítségért fordulnak hozzájuk, és nagy terhek nehezedhetnek a vállukra. A nyakukba akasztott, a hátuk felső részén nyugvó súlyos iga is azon képességükre emlékeztet, hogy elbírják e nehéz terheket.

Következetességük és erejük teszi őket kitartóvá, még makaccsá is. Ha egyszer elindultak egy úton, nem valószínű, hogy letérnének róla. Még egy tévesen megtervezett dolgot is nehéz feladniuk. Emellett nem mutatják ki érzelmeiket. Még ha aggodalmak gyötrik is őket, és tele vannak erős érzelmekkel, hajlamosak magukban tartani azokat és keveset kimutatni ebből a külvilág felé. Hajlanak kisebb betegségeket is eltitkolni, hogy másokban azt a benyomást keltsék, erősek és jól vannak. Ha végül aztán mégis elismerik, hogy valami nincs rendben, az általában már egy komolyabb betegséget jelent.

Ezek az emberek sokáig megmaradnak egy állásban, vagy szakmában. Ennek az lehet az oka, hogy talán keményen kell dolgozniuk azért, hogy anyagilag fenn tudják tartani magukat, s így nem vállalnak rizikót pályafutásuk során. Elvállalják, bármire kérjék is őket, és komoly energiát fektetnek a feladat elvégzésébe. Nem vállalnak önként pluszmunkát, de igen ritkán utasítják vissza, ha segítségért fordulnak hozzájuk. Csendesen dolgoznak, és ritkán panaszkodnak. Megbízható, figyelemreméltóan hűséges munkatársak.

Támogató színei:

Kék és fekete, sötét színek általában. Ezekben a színekben érzi erősnek magát, ha kihívással kell számolnia. Ha fizikailag erősebbnek vagy külsőleg szebbnek akarja érezni magát. A zöld szín is kedvező. Ügyeljen arra, hogy megfelelő időt töltsön egyedül a természetben. Lehetőleg víz parton, tó vagy tenger mellett rendszeresen. Ez a legnagyobb kikapcsolódás és relaxáció az Ön számára. Növelheti saját kreativitását is ezáltal!

Javaslatok az egészségre és az életmódra:

Testtagok

Jin-szerv:                         máj

Jang-szerv:                      epehólyag

Érzékszerv/Funkció:        szem, látás

Testszerkezet:                izomzat, izmok feszítő ereje, inak

Testrész:                          kézujj körmök

Kedvező égtáji irányok:

Északi, nyugati, keleti, észak-nyugati és észak-keleti. Aludjon, dolgozzon, étkezzen ezekben az irányokban.

Tartózkodjon rendszeresen víz mellett, vagy a természetben (erdő, liget, park)! Sétáljon!

Ételek:

Ön hízásra hajlamos egész életében.

Kerülje a túlzottan nehéz, zsíros ételeket. Kerülje az élvezeti cikkek túlzott fogyasztását egész életében!

Jótékony hatásúak a fűszerek (kardamom, fokhagyma, vöröshagyma, gyömbér, paprika), a növényi rostok, a sok folyadék (víz), az emésztés renyheségének csökkentésére.

Testalkata zömök, erős, masszív, stabil.

Otthonában:

A környezetében, szobákban a kék, türkiz és a zöld szín árnyalatait használja! Akvárium, otthoni szökőkút, szobanövények előnyös!