Horoszkóp esettanulmányok és interjúk

A Sárkány

A felhők között

scan0021

A Sárkány évében született emberek óriási erővel vannak megáldva. Évezredeken keresztül a Sárkány volt a legmagasabb szellemi lényeg szimbóluma Kína és a Kelet más kultúráiban. A bölcsesség, az erő és a véget nem érő átalakulás megtestesülése. A Sárkány mozgása közben odafordítja a fejét, hogy megnézze, éppen mi történik; nagy magasságból tekint le, hogy felmérje az egész vidéket, ami fölött éppen elhalad.

A Sárkány energiája az erőkifejtések nélküli mozgás lehetősége, hatalmas próbák felvállalása és teljesítése, egy csodálatos léptékben való gondolkodás és munkálkodás. Ennek megfelelően, ezzel az energiával az ember készen áll felvállalni bármely kihívást, reagálni bármely kérésre, és alkalmazkodni a folytonosan változó tervekhez. Rendszerint képesek magukkal vinni másokat, valamint megbecsülést és támogatást élvezni azok részéről, akikkel dolgoznak, játszanak és élnek.

A Sárkányok otthon vannak az álmok világában. Könnyedén el tudnak különülni a mindennapi élet terhes valóságától, és képesek más irányba tekinteni. Csodálatosan kreatívak. Tehetséges művészek és látnokok válnak belőlük. Fantáziavilágukban semmi sem lehetetlen. Aktív képzelőerejük ellenére különösen állhatatosak, céljaiban biztosak és szilárd jelleműek. Valójában igen nagy kihívást jelent azzal próbálkozni, hogy egy Sárkányt irányváltoztatásra késztessünk, amennyiben ő maga ennek nem látja szükségét.

Nyíltságuknak köszönhetően könnyedén kötnek barátságot.

Emelkedett hozzáállásuk és hatalmas erejük olykor talán féltékenységet ébreszt másokban, de a Sárkányok rendszerint nem süllyednek le az effajta konfliktusok szintjére. Jó sorssal vannak megáldva, nem csupán annak okán, hogy szerencsések, hanem azért is, mert képesek alkalmazkodni az élet folytonos változásaihoz.