A Feng Shui biztosította különleges életlehetőségek
Publikálva: a Radiance Magazine-ban

Számomra nagy öröm, hogy részese lehetek az általam tanított és gyakorlatban is alkalmazott Feng Shui ismeretek elterjesztésének.
Végzettségem szerint nyelvtanár vagyok és Ph.D. fokozattal rendelkezem filozófiából (a fokozatot Magyarországon szereztem, a budapesti egyetemen).
Soha nem is álmodtam arról, hogy valaha “House Doctor”-ként fogok rendszeresen publikálni a Radiance Magazine-ban.

***

Az én Feng Shui történetem

Az észak-amerikai és bali sámán mestereknél folytatott tanulmányaim, és a tértisztításban szerzett professzionális képzettségem alkalmassá tesz arra, hogy érezzem az “energiát.”

Olyan mitikus helyeken végezhettem kutatásokat, mint Stonehenge, a skót felvidék, a Bali Szigeteken lévô 80 éves Nagytemplom (Pura Kenen) és az ausztráliai Vörös Síkság.
Ezek a kutatások segítettek hozzá, hogy az épületekben és a környezetükben uralkodó energiákat biztonsággal tudjam meghatározni.

A Feng Shui ősi kínai tudományából szerzett mélyebb ismereteimet Chan Kun Wah nagymester irányítása alatt sajátítottam el.
Ő, a taoista nagy nagymesterek vonalának képviselőjeként előre tudta vetíteni az amerikai tőzsde 2001-ben bekövetkezett mélyrepülését és a 2005-ben pusztító természeti katasztrófát, a tsunamit.

Ez az életminőséget megváltoztató tudás gyökeres változást hozott úgy az egészségi állapotomban, mint a karrieremben és a családi életemben.
Hivatásszerűen foglalkozom a Feng Shui-val, két céget és két Feng Shui iskolát is alapítottam, és sikeresen tudom kezelni gyermekeim és a férjem egészségi problémáit és üzletvitelét.

Az Ön számára szintén hasznos információval szolgálnak a magazin alábbi fejezetei:

  • Töltse fel energiával életét a Feng Shui segítségével hálószobájában, hivatalában és a konyhájában egyaránt.
  • Milyen előnyökkel szolgál Önnek a 2008-as kínai patkány éve?
  • Alakítsa otthonát egészségessé és örömtelivé, tisztítsa meg a fáradt energiáktól.
  • Töltse meg konyháját élettel a Feng Shui segítségével.
  • Tanulmányozza az arcolvasás ősi tudományát, ismerje meg azokat a fontos tényezőket, amelyek meghatározzák személyiségét és karrierlehetőségeit.

Mi a Feng Shui és mi nem tekinthető annak?

A megfelelően alkalmazott Feng Shui sem veszélyes, sem káros nem lehet az Ön számára. Csak előnyökkel szolgálhat. A Feng Shui nem egy vallási irányzat és egyetlen vallás követése sem szükséges megértéséhez.
Ha megkerdezünk valakit arról, hisz-e a Feng Shui-ban csak annyi, mintha azt kérdeztük volna, hisz-e az időjárás változásaiban.

Miben nyújthat segítséget a Feng Shui?

A Feng Shui alapelve segít abban, hogy úgy tudjunk harmónikus összhangban élni a környezetünkkel, hogy a körülvevő energiákat számunkra elsődlegesen előnyös módon tudjuk működtetni, nem pedig akadályozó tényezőként. Senki nem akar árral szemben úszni.

Eredmények, eredmények, eredmények.

Annak ellenére, hogy régóta elismert tény, hogy a külső és belső környezet hatással van életünkre, korunk felgyorsult világának embere mégsem a környezetében keresi a megoldásokat.

Modern korunk gyakorlati Feng Shui módszerei eltérnek a klasszikus autentikus Feng Shui-étól. A mai nyugati gyakorlatra sokkal inkább a kristályok, az aromaterápia, a szélcsengők használata a jellemző, valamint a gyarapodási helyek meghatározása.

Chue Style Feng Shui

Az eredeti Feng Shui alapja annak bizonyítása, hogy a föld energiája (Yin) és a mennyei energia (Yang) hogyan alakítják az épület energiáját az idő periódusaiban és a jelenben egyaránt. Nemcsak kizárólag a fizikai forma és a méret viszonyán alapszik, hanem a bolygómozgásokra vonatkozó tudományos kalkulációkon.
Az I Ching Nyolc Trigramját alapulvevő iránytű a Chi minőségi elhelyezkedésének és kardinális irányvonalainak meghatározására szolgál.

Az épületben tartózkodók kínai horoszkópját ugyancsak annak figyelembevételével határozzák meg, hogy milyen kölcsönhatásban vannak a földi Chi elhelyezkedésével.

Mivel nyugati világunkban éppen a Feng Shui új korszakába lépünk, jogosan vetődik fel Önök részéről a “Hogyan is kezdjek hozzá?” kérdése, hiszen megfelelően szeretnék alkalmazni a Feng Shui-t otthonukban és az irodájukban is.
Kezdetnek néhány hasznos Feng Shui tanács arra vonatkozóan, hogyan csökkentsék a negatív és gyenge energiák hatásait egy adott helyen:

Otthonukban:

  • Az energiák könnyű áramlása érdekében az ajtók környezetét és a folyosókat mindig tartsák lom-mentesen.
  • Kerüljék a televíziók és számítógépek használatát a hálószobában, mivel azok zavarják az egészséges éjszakai alvást.
  • Energianövelés céljából mindig tartsanak élő növényeket és frissen vágott virágot a helységekben. A szárított virágok és csokrok élettelenek.  A növények és virágok festése is károsíthatja az energiákat.

Irodában:

  • Amennyiben lehetséges, mindig falnak háttal üljünk az íróasztalhoz. Ahol ez nem kivitelezhető, tegyünk válaszfalat az egyén mögé.
  • A vezető beosztásban lévő személy helyezkedjen el kontroll pozícióban. Ez általában az ajtóval átlósan szemben található.

Képességeim nemcsak saját életem megváltozásában játszottak döntő szerepet, hanem másokéban is. Hallgatóim és ügyfeleim mindig meglepnek a saját Feng Shui “csodatörténeteikkel”, melyek akkor következtek be, miután sikeresen végrehajtották az általam javasolt változtatásokat.