Horoszkóp esettanulmányok és interjúk

A Majom

Gyors, mint a villám

majom2

A Majom évében születettek szellemét gyakorta átitatja az emberek ősi főemlőseinek villámszerű energiája. Értelmük rendszerint figyelemre méltó gyorsasággal működik. Megvan azon mentális adottságuk, hogy gyorsan tanulnak, s miként minden majom, leutánoznak és imitálnak bármit, ami felkelti érdeklődésüket. Energikusak intelligenciájuk azt is lehetővé teszi számukra, hogy új ötletekkel álljanak elő, új megoldási módokat találjanak fel, s addig nem létező rendszereket és termékeket álmodjanak meg.

A Majom jegyében született emberek gyorsan mozgó energiája olykor olyan színben tünteti fel őket, mintha közönyösek lennének másokkal szemben. Megvádolják őket azzal, hogy érzéketlenek, munkatársaik és barátaik pedig átmehetnek olyan időszakokon, mikor igencsak irritálja őket a Majom jelleme. Szerencsére, a Majom energiájának természetéből adódik, hogy mindig visszajön, nem könnyen gyúl haragra, s valószínűtlen, hogy hosszú ideig haragudna bárkire is. Bár igen független típus, az ilyen ember rendszerint gyorsan köt barátságot, és különösen segítőkész tud lenni szükség esetén.

A Majom rendszerint olyan családba születik, ahol törődnek vele. Nagyfokú önbizalommal rendelkezik – ez odáig fokozódhat, hogy esetleg azt hiszi, kiválóbb, mint valójában. A Majmok nagy célokat tűznek ki maguk elé, mindenáron fejleszteni kívánják magukat, s az a titkos vágyik, hogy hősökké váljanak. Olyan nagy a becsvágyuk, hogy szorgalmasan tanulnak az iskolában, a sportban keményen edzenek, szívesen versenyeznek, s el vannak határozva, hogy bármibe is kezdjenek, győzni fognak. Ha hibáznak, alaposan megvizsgálják a történteket, kiokoskodják, mi ment rosszul, majd folytatják. Tanulnak a hibáikból, és ritkán, és ritkán adják fel. Gyengeségük – tulajdonképpen -, hogy talán nem mindig tudják, mikor kell megállni.