Horoszkóp esettanulmányok és interjúk Krisztina Mester cikkei

Tanulmányút Kínában – Esettanulmány Mao Tse Tung születési helyéről

Ez a kutatás nem jött volna létre a kínai tanulmányutam nélkül. Egy csoport tagjaként, amit a Nagymesterünk vezetett, busszal vittek minket Mao Tse Tung szülőházához.

Egyértelmű volt számomra, hogy szülőhely meglátogatása lehetőséget ad nekem, hogy tanulmányozzam a kapcsolatot a Feng Shui környezet és egy jól ismert személy BA ZI horoszkópja között. Ki lehetne jobb téma egy ilyen típusú tanulmányra, mint Mao Tse Tung?  

Azonban az én tervezett kutatásom sokáig nem fejeződhetett be. A tízezer éves kínai naptárban a születési dátum (1893)nem állt rendelkezésre, így Mao Tse Tung BA ZI horoszkópja nem volt elkészíthető.

A Nagymesterem által kidolgozott, legújabb kiadású tízezer éves naptár tette lehetővé, hogy megnyissam Mao Tse Tung BA ZI horoszkópját.

Néhány adat Mao Tse Tung önéletrajzából

1893. december 26-án született Mao Tse Tung, az egyik legbefolyásosabb történelmi személy a modern Kína történelmében.

mao-zedong-15983_1920Mao Tse Tung mauzóleuma a Tiltott Városban, Peking, Kína

Ő volt a Kínai Forradalom vezetője és híres stratégája is, mely felszabadította Manjuria-t a második világháborúban a Japán uralomtól.

Egyszerű családban nőtt fel és a kommunista ideológiát tanulmányozta már főiskolásként. Később Mao lett a kínai Kommunista Párt vezetője haláláig.

Az 1936 és 1946 közötti időszakban úgy vált ismertté, mint a „Nagy ugrás” program (1958-1961) kidolgozója. Ez a nagyszabású, de pusztító gazdasági program volt az, amely széles körű éhezést és több millió ember halálát okozta Kínában.

Élete utolsó évtizedében híressé vált, mint a Kulturális Forradalom (1966-1976) ideológiai mentora. Egy bomlasztó és néha brutális tömegkampányba torkollott, amit a Kommunista Párt vezetett. A kínai történelem a fenti évtizedet úgy írja le, mint az egyik legfanatikusabb személyi kultusz időszakát. 

Esettanulmány Mao Tse Tung születési helyéről

Mao születési helye Shaoshan-Chong faluban helyezkedik el Xiangtang területén Hunan tartományban Dél-Kínában.
Lásd a piros területet a térképen.

hunanHunan tartomány (pirossal)

A “Shao-shan” név a kínai topográfiában a „Mount Shaoshan”-ra (Shaoshan Hegyre) utal, egy jól ismert hegyóriás terület Hunan déli részén. “Chong” egy völgyre utal, amit dombok vesznek körül három oldalról.

shaoshanShaoshan falu elhelyezkedése Hunan tartományban

Shaoshan Hegy jól ismert a szépségéről, és mint jelentős része a Heng Hegy „Sárkánynak”. Ez a Hegy „Sárkány” több mint 100 mérföldön át húzódik és élénk zöld erdőkkel borított és nagy tüzes csúcsok díszítik.

shaoshan-mountain
Shaoshan Hegység

Shaoshan Hegység „Sárkányának” közepén van egy természeti forrás, ami egy hatalmas üregbe torkollik. Ez a híres “Vízesés Lyuk”. Körülbelül 4.000 évvel ezelőtt már feljegyezték a kínai földrajzi írásokban.

shaoshan-google-earthLásd a sárga tűt, ami Shaoshan a természeti forrással Hunan tartományban
(Google Earth fotó)

A falu ideális helyen van és élvezi az őt támogató természeti tájat. Nemcsak a Shaoshan Hegy Xiang folyója táplálja a Hegy „Sárkányt”, hanem a két lassan áramló tiszta patak által körülölelt terület is Shaoshan mellett. A Hegy „Sárkánynak” és a három vízforrásnak a találkozása nagy előnyt jelent a falu lakóinak, hiszen ez egy nagyon kedvező Feng Shui pozíció.

Feng Shui megfigyelések Mao Tse Tung szülőházáról

p1010207Mao szülőháza

A szülőház a hegyoldal támogatását élvezi, hiszen úgy helyezkedik el, mintha annak dőlne. A buja zöld növényzet, a fák és bambuszok nyújtanak védelmet a „Teknősnek”, ami a ház háta. A ház túlsó oldalának végén van egy nagy lankás domb, amely növeli a „Teknős” erejét.

p1010208A jobb szárny („Fehér Tigris” oldal) és a szülőház kertje

A családi hagyomány szerint Mao nagyapja tanácsot kért egy tapasztalt Feng Shui Mestertől a ház tervezéséhez. A ház szerkezete világosan mutatja a két szárnyat és a Központi Rezidencia Részt: a „Zöld Sárkány” és a „Fehér Tigris” védelmet nyújt a „Sárga Sárkánynak” középen.

A ház elhelyezkedése kardinális égtáj irányokban található: a homlokzat Északon* és a ház háta Délen van*.
A „Tigris” oldal nagyobb, erősebb és az ingatlan keleti oldalán van. A „Sárkány” oldala rövidebb és gyengébb. Mao Tse Tung hálószobája a „Tigris” oldalon volt, így előnyt szerzett a Fa elemből, amely támogató eleme volt a horoszkópja szerint.

A Belső Ming Tang elég széles az első generációnak, az első fiúnak. De lejjebb van egy lejtő. Ezen a lejtőn a Qi legördül a háztól a tó felé.

Ez azt jelenti, hogy a második generációs fiú otthonától távolba szakad és nem jön vissza többé a szülőházhoz.

*a látogatás idején nem volt lehetőségünk Lo Pan méréseket végezni a helyszínen biztonsági okokból.

p1010206A tó és a szülőház Belső Ming Tang-ja

A tó jelentősége Mao életében

A tó maga körülbelül 10.000 négyzetméter alapterületű. Köztudott, hogy Mao gyerekként szeretett úszni a tóban, szinte egész évben. Innen származik az úszás iránti érdeklődése egész életében. Miután uralkodó lett, Mao luxusmedencéket építtetett minden palotájához, beleértve a Tiltott Városban lévő palotáját is.

Mao Tse Tung szüleinek sírja

A sír, ahol Mao Tse Tung szülei vannak eltemetve a következő formációt mutatja; van egy éles kiugrás az elején, valamint a hátulján. A meredek lejtő, amelyen elhelyezkedik a sír azt jelenti, hogy nincs ami megtartsa az energiát a sír körül. Az elülső rész drasztikusan lefelé lejt, ami nem tartogatott jót a második generáció számára. (Lásd Mao Tse Tung és gyermekei sorsát)

p1010209Mao Tse Tung szüleinek sírja

Mao Tse Tung BA ZI horoszkópja

mao-horoszkopja

A horoszkóp vizes és hideg.

Támogató elemek: Tűz és Fa

Kerülendő elemek: Víz és Fém

A Víz és Tűz elemeknek nincs meg a megfelelő egyensúlya a horoszkópban. A téli Tűz gyenge. A télen született Tűz személynek szüksége van Tűzre, hogy felmelegítse a horoszkópját. Habár túl sok Víz van a horoszkópban, a születési hely Dél-Kínában van, ami erősíti a téli Tüzet. Szerencsére nincs sok Föld a horoszkópban, így nem meríti ki a téli Tüzet. Ennek a Tűz személynek a fő támogatási forrása a Fa elem. A Tűz Yang elem, mert mindig felfelé mozog, és emelkedő energiája van. A horoszkópban a Tűz Fa kombinációval rendelkezik, ami mindig felfelé mozog. Ez megmagyarázhatja Mao Ce Tung élethosszig tartó törekvését a személyes hatalomra és a vezetésre.

Ez a tanulmány nem a teljes horoszkóp elemzésére koncentrál. A BA ZI horoszkópot csak arra használtam, hogy illusztráljam a kapcsolatot egy kedvező Feng Shui környezet (Dél-Kína) és annak támogatását a horoszkópra nézve.

Arról is szól a történelmi hagyaték, hogy Mao, amikor aludt, ragaszkodott ahhoz, hogy a feje Kelet felé mutasson (a nevében a Tung kínaiul Keletet jelent). A BA ZI horoszkópjából nyilvánvaló, hogy a Fa a támogató eleme és a Fa égtáj iránya Kelet.

Következtetések

A harmónia a környezet és az ember között, mint bizonyíték a Feng Shui filozófia egyik alapelvére.

Nézetem szerint:

a. A három víz és a hegyek, amik körbeveszik a falut, kedvező Feng Shui-t hoznak létre Shaoshan-Chong falunak

b. a születési hely jó Feng Shui-ja, amit egy Feng Shui Mester tervezett meg a tóval együtt

c. Mao nagyszülei és szülei Shaoshan-Chong ideális Feng Shui környezetében éltek

d. Mao születése és gyerekkori neveltetése ebben a kedvező Feng Shui környezetben

e. Mao horoszkópja, ami gyenge Tűz, támogatva van Fával, mindig felfelé halad törekvéssel a személyes hatalom felé

f. Yin Feng Shui áldás az ősöktől, mint a nagyszülők (!) sírja, ebben a kedvező Feng Shui környezetben van

kellettek hozzá és ennek eredményeként vált híres történelmi és politikai alakká.

A hosszútávú uralkodásának hatása még mindig jelen van a mai modern Kínában. Ez a fenti kevdező Feng Shui pontok felhalmozásának tulajdonítható az ősöktől kapott Yin Feng Shui áldással együtt.

china-669550_1920
Mao Tse Tung mauzóleuma a Tiltott Városban, Peking, Kína

©Minden fotó a születési helyről és a szöveg a szerző tulajdona.

Neuhauser Krisztina
BA ZI Mester