Horoszkóp esettanulmányok és interjúk

A Disznó


Puha has

diszno-kep

A Disznó évében született emberekre jellemző valami nagyszerű. A jólét energiája itatja át őket. Ez megnyilvánulhat anyagi javak formájában, de sok más módon is. Nem a sebesség rabjai; időérzékük megfelelő, nem sietnek. Nem érdekli őket különösebben a pénz gyűjtése; talán szerény anyagi javakkal bírnak, de elégedettek ezzel. Nem vezetik őket elérhetetlen becsvágyak; megvan a maguk munkája, feladata, s egyszerűen ezt végzik. Nem hajtják pánikszerűen, hogy előrejussanak az életben: nincs szükségük arra, hogy új állásokat vagy előléptetéseket keressenek. Intellektuálisan nem irányítja őket a versenyszellem; akár úgy is tűnhet, nem valami okosak, de szép tulajdonságuk a természetükből fakadó alázatosság.

Energiájuk nő és gyarapodik. Ez gyakran kerekded alakban, sőt, kisebb pocakban jut kifejezésre. A hagyományos kínai kultúrában, miként a Nevető Buddha alakjában is, a nagy has a jelentős gyarapodás jele, legyen szó vagyonról, belső energiáról, elégedettségről vagy bölcsességről.

A Disznó elfogadja az élet által neki adott gazdagságot és nincs miért többet kérnie.

Olykor tévesen gyenge észjárásúnak ítélik őket, a Disznók azonban igen intelligensek, rendkívül jó a felfogóképességük és hamar tanulnak. Nagy súlyuk ellenére is gyorsan képesek szaladni, ha úgy hozza a szükség. Nehézségek idején elgondolkodnak, megvizsgálják a helyzetet, majd folytatják tovább, mígnem eljutnak a megoldásig.

E jellegek együttesen egy rendkívül független jellemmé teszik a Disznókat. Figyelemre méltóan határozottak. Bármire is adják a fejüket, nagy odaadással törekednek majd annak megvalósítására, még akkor is, ha közben zavarnak másokat, miként etetéskor a sárban táplálék felé igyekvő négylábú megfelelőik. Ugyanez a belső erő eszi őket nagyszerű bajtársakká, válságos időkben megbízhatóvá és bölccsé.