Krisztina Mester cikkei Ősz

Yin és Yang, mint a Világegyetem tükörképe

Az a Feng Shui tanácsadó, aki rendszeresen konzultál tudja, hogy a Yin és Yang filozófiájának megértése nagyon fontos. Sokan felismerik a szimbólumot, de csak néhányan értik meg annak mélységet és bölcsességet, amit az tartalmaz. A Fehér és Fekete területek sokszor fel vannak cserélve a könyvekben, ezzel is jelezve azt, hogy a szimbólumot félreértették.

Mit jelent a Yin Yang taoista szimbóluma?

A Világegyetem összefüggéseit tükrözi vissza kozmikus nézetből. Például a mi bolygónknak a Földnek a mozgását mutatja a Nap körül az Északi és Déli féltekén.

Megtanítja nekünk a kapcsolatot a két ellentétes természeti erő között – Yin és Yang – a férfi és női alapelv az emberi világban. A Yang teljességében található egy Yin mag; a Yin teljességében pedig egy Yang mag van.

yin-yang2A Taoista Yin Yang szimbólum

A Nyugati felfogás úgy láthatja a két erőt, mint ellentéteket, míg a Keleti bölcsesség úgy értékeli a két erőt, mint, amelyek kiegészítik egymást. Az egyik nem létezik a másik nélkül, az egyik nem teljes a másik nélkül. A két erő kölcsönhatása lendületet ad életünknek. Amikor a két erő egyensúlyban van és egyesült, új élet születik.  

Nézzük meg a további példákat:    

Yang Yin
Aktív Passzív
Apa Anya
Csökkenő Emelkedő
Dél Észak
Menny Föld
Nappal Éjjel
Világos Sötétség

Az én gyakorlati Feng Shui konzultációim során a célom először az, hogy megállapítsam a Yin Yang egyensúlyt bármely ingatlan természeti környezetében. Ezután adok tanácsot, hogy meglegyen az egészséges egyensúly a két erő között.

Tigris és Sárkány a természeti környezetben

A Tigris és a Sárkány szimbolizálja a Yin Yang kettőséget a világegyetemben. Ennek a két szimbólumnak, mint férfi és női energia jelölőjének, sajátos jelentése van úgy a környzetünkben, mint a környezetben és az emberi testben is.  

tigerdragonwww.awesomeart.net
Művészi képek, melyek szimbolizálják a Tigris és a Sárkány Yin Yang kettősségét

Városi Tigris és Városi Sárkány

Ugyanazok az elvek érvényesek a városban vagy a városi környezetben a házakra és épületekre, mint a természet alkotta tájakon. Nézzük meg a városi házakat és épületeket környezetünkben Feng Shui szemüveggel. Házak vagy épületek zöld kövekkel vagy zöld növényzettel vagy borostyán kapaszkodókkal a Zöld Sárkány szerepét töltik be. A Fehér Tigrist reprezentálják azok az épületek vagy házak, melyek fehérre festettek vagy természetes kő színűek.

Szeretnék bemutatni néhány érdekes városi Tigris és Sárkány példát:

lauterbourg-96997_1920A Fehér Tigris magasabb mint a Zöld Sárkány  
A két épület közötti kapcsolat mutatja, hogy a Tigrisnek erős pozíciója van.

laconnex-425397_1920Példa a Zöld Sárkányra

house-1882178_1920A zöld borostyánnal benőtt ház könnyen felismerhetővé teszi a Zöld Sárkányt

Sok sikert kívánok ahhoz, hogy találj Fehér Tigrist és Zöld Sárkányt a környezetedben!

Neuhauser Krisztina Mester

©A szöveg és a képek a szerző tulajdonát képezik