Horoszkóp esettanulmányok és interjúk

A Patkány

Kinyújtja karjait

patkany-kep

A Patkány évében született emberek gyakran bírnak azon megkülönböztető jellemvonásokkal, melyek a patkány családját a természet egyik legellenállóbb fajává tették. A ma patkányként ismert állatok állítólag már az emberi lények megjelenése előtt jóval itt éltek a bolygón, és egyes tudományos feltevések szerint jó eséllyel túlélik majd azt az időt, mikor az emberi faj a feledés homályába merül.

A kínai zodiákusban a Patkány a kitartás és a szívósság figyelemre méltó jellemvonásaival bír. Függetlenül attól, mi történik velük, és milyen változó körülményekkel találkoznak, úgy tűnik, mindig képesek alkalmazkodni és továbblépni.

A Patkányoknak megvan az a képességük, hogy elfogadják, bármi történjék is velük, ellentétben azokkal, akik nehéz körülmények közé kerülve panaszkodnak vagy összeroppannak a rájuk nehezedő súlyos terhek nyomása alatt. A Patkányok fémjele a bátorság, nyilvánuljon az meg kitartásukban, az új kipróbálására való hajlandóságukban, vagy a változó körülményekhez való alkalmazkodási képességükben.

Veleszületetten kíváncsiak, ami jó megfigyelőkké, született művészekké és feltalálókká teszi őket. Nagy érdeklődéssel fordulnak embertársaik felé, de vigyázniuk kell, mivel hajlamosak a túl spontán beszédre. Barátaik ezt vonzónak találják, mások azonban megbántódhatnak, s azzal vádolhatják őket, hogy pletykásak és kibeszélik az embert a háta mögött. Szerencsére, a Patkányok könnyen megbocsátanak.

Kis állathasonmásaik energiájához hasonlóan nagyon gyorsak tudnak lenni – jó futókká válhatnak, szeretik a közlekedés gyors formáit, ugyanakkor talán szokatlan gyorsasággal és határozottsággal képesek dolgozni és kommunikálni.

Gyakran tapasztalhatod, hogy a Patkány jegyébe tartozó emberek állandó mozgásban vannak:

Váltogatják az állásukat, gyakran új otthonba költöznek, utaznak; úgy tűnik, képtelenek megmaradni ott, ahol vannak. Számos érdeklődési körük van, és egyfajta gazdagság jellemzi az életüket: lehet, hogy több hobbinak is hódolnak, sokféle dologhoz értenek, vagy tehetősek. Életszeretetüknek köszönhetően szeretnek kockázatot vállalni, és kalandokba bocsátkozni. Nem számít, a siker garantálható-e, a Patkány izgalomba jön az új dolgoktól, ismeretlen helyektől és új emberektől.