Horoszkóp esettanulmányok és interjúk

A Kígyó

Két irány

kigyo

A Kígyó évében született emberek gyakorta igen fejlett érzékenységgel vannak megáldva. Mintha a Kígyó családjának legendás intelligenciájával bírnának, az e jegyben tartozó emberek sűrűn rejtélyes érzékelésekről tesznek tanúbizonyságot. Egyfolytában ébernek tűnnek. Megvan az a ritka képességünk, hogy élvezni tudják az életet. Mikor rábukkannak valamire, ami a kedvükre van, és amire vágynak, tudják, miként élvezzék azt ki az utolsó csöppig. Bármi is legyen a céljuk, addig fogják keresni, míg rá nem lelnek, vagy el nem érik azt.

Ez a szenvedélyes minőség összekapcsolódik azzal a belső erővel, hogy állhatatosak és kivárják a beteljesedést, s kitartással állják az események minden váratlan fordulatát. A kínai kultúra szerint, ha úgy döntesz, megölsz egy kígyót, meg kell győződnöd róla, hogy az valóban halott, máskülönben az visszanyeri erejét, és megérezve hollétedet, akár nagy távolságokról is, követni fog, és visszaadja a kölcsönt! Az időzítés az ebbe a jegybe tartozó emberek specialitása. Csodálatos nyugalommal képesek várakozni. Talán hónapokig vagy évekig is várnak, türelmesen, figyelő, várakozó pozícióban. Aztán, pontosan a megfelelő pillanatban, összpontosítják minden felhalmozott energiájukat és lépnek.

Legjobb, ha soha nem teszünk egy Kígyót az ellenségünké. Amennyiben viszont egy hatalmas, nehézségekkel teli, különösen összetett és rendkívüli fontossággal bíró feladatba fognál, senki sem lehet jobban a segítségedre, mint a melletted álló Kígyó bölcsessége és határozottsága.

A hajlékonyság minden Kígyó fémjele, miként jellemző ez mindazokra, akik a Kígyó évében születettek. Ez a titka annak a hathatós és erőteljes módszernek, ahogy képesek alkalmazni és koncentrálni belső energiájukat.

Teljes intellektuális szabadságra vágyó fa kígyó állhatatos, tűrőképes. Érzelmi és anyagi stabilitásra vágyik.

Nagyon jó beszéd és előadó készséggel rendelkezik. Az égi fa elem táplálja a földi tűzelemet, ami magnetizmust ad neki és érdekesebbé teszi. Hiúságra hajlamos. Nagyvonalúan szereti költeni a pénzt.

Jól informált, az adatokat tárolja, mindenkiről jó ítélőképessége van. Művészi érzéke és művészetkedvelése jeles.